Ελλήνων ξεσπάσματα (12.03.2020)

Μιλάνε, διαδίδουν και γράφουν για «ασύμμετρη απειλή», για «ασύμμετρο πόλεμο», για «απόβαση», για «επιδρομή», για «προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας», για «προάσπιση του πάτριου εδάφους και των συνόρων μας», για «η ελλάδα ανήκει στους έλληνες»   κλπ., κλπ. Η εξοντωτική γλώσσα του ρατσισμού και της μισοξενίας έχει ήδη δεθεί με πολεμικές ιαχές ώστε η εξολόθρευση των τωρινών και μελλοντικών τους θυμάτων να περάσει σαν απώλειες πολέμου ή όπως αρχίζουν να ψιθυρίζουν, σαν παράπλευρες απώλειες. Η ένωση του ρατσισμού με πολεμοχαρές κλίμα, είναι ένα άκρως εκρηκτικό μίγμα.  Ακόμα πιο οξυμένη η θερμή ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας. Που παίρνει πια την υπόθεση στα χέρια της και κάνει τα λόγια έργα. Ξεπερνά μάλιστα όλο και πιο συχνά τα κρατικά σχέδια.  Αυθόρμητα, μαζικά κινήματα που θα τα ζήλευαν οι ελαν/ελαρ τόσο λόγω της μαζικότητας τους όσο και της αντιμπατσικής μαχητικότητας τους (μιλιτάντς) ξεπηδούν παντού (πχ. λεσβο, χιο, σαμο) ή μετατρέπονται σε μακρύ χέρι του κατασταλτικού μηχανισμού όταν αυτός ανταποκρίνεται στα ένστικτα τους (Έβρος). Δίνουν μάχες σώμα με σώμα με τους μπάτσους και τους λιμενικούς, με μολότοφ, ρόπαλα, πέτρες και ότι άλλο βρεθεί στα χέρια τους.  Κυνηγάνε και δέρνουν μέλη των ΜΚΟ και όποιους άλλους υποπτεύονται σαν αλληλέγγυους με τους πρόσφυγες. Αναβρασμός της ελληνικής ψυχής στην οξεία μορφή του. Ένα συμπαγές και αρραγές σώμα από ΟΛΟ το πολιτικό φάσμα. Ο κνίτης δίπλα στον χρυσαυγίτη. Ο πασόκος δίπλα στον νεοδημοκράτη.  Ο συριζέος δίπλα στην «ελληνική λύση». Ο γνωστός και οικείος  δηλαδή ελληνικός όχλος. Ο ίδιος που λιντσάρισε τον/την Ζακ/Ζackie. Ο ίδιος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Iλια Kαρέλι στις φυλακές νιγρίτας, για να αναφέρουμε μόνο ελάχιστα από τα συνεχή εγκλήματα του. Η διαφορά στο σήμερα είναι μόνο στο χώρο και χρόνο. Πουθενά αλλού. Είναι αυτές οι μεγάλες του έθνους στιγμές, όπου δεν υπάρχουν πια φράξιες και πολιτικές αντιθέσεις. Όλη η βουλή των ελλήνων ενωμένη, 6 κόμματα 1 πολιτική και τα εξωκοινοβουλευτικά ελληνογκρουπούσκουλα να αβαντάρουν στην ουρά της.   Ούτε κόμματα και φατρίες. Μόνο έλληνες.  Και από δίπλα στην ορχήστρα, το βιολί της οργής της ελαν/ελαρ για την αστυνομική βία ενάντια στους  «ντόπιους».  Αντί να ρίχνουν ένα κυνικό antifa γέλιο όταν ένοπλοι ρατσιστές (μπάτσοι και φασιστοκάτοικοι) αλληλοξυλοφορτώνονται  μεταξύ τους, η πίστη σε ουσιοκρατικά δίπολα τύπου μπάτσοι vs  αγνός λαός τους θολώνει και χάνουν το νήμα:
«Τα γεγονότα της Χίου και της Λέσβου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι “η καταστολή έρχεται πρώτα για τους άλλους, μετά έρχεται για όλους”. Όπως χτυπήθηκαν οι καταλήψεις στα εξαρχία, οι αναρχικοί και οι πρόσφυγες, οι φοιτητές, οι απεργοί, οι συνταξιούχοι, ήρθε η ώρα η καταστολή να γενικευθεί και να στοχεύσει ολόκληρα νησιά. Αυτό είναι το κράτος και αυτός είναι ο τρόπος να επιβάλει τα σχέδιά του. Ταξικό Μέτωπο – Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες» 4.3.2020 https://athens.indymedia.org/post/1603407/

Ως γνωστό, το πολύ το ταξικό βλάπτει, για αυτό εμείς το προτιμούμε  τοξικό, να πίνουμε τα ανθελληνικά ναρκωτικά μας κόντρα σε έλληνες εργάτες ναρκωκυνηγούς και λαθροκυνηγούς, αυτά τα δύο είναι συγκοινωνούντα δοχεία άλλωστε στο εγχώριο volk. Αυτά λοιπόν παθαίνει κανείς όταν πάσχει από εργατισμό. Δεν διστάζει να βάλει τις καταλήψεις, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο ίδιο επίπεδο με τον νησιώτικο όχλο. Όχι, δεν γνωρίζουμε καταληψίες , πρόσφυγες ή μετανάστες  που τα έβαλαν με την αστυνομία για να διώξουν τους «ξένους»  από τα μέρη τους ή να κάψουν τα καταλύματα τους. 

Από τα Βρασνά μέχρι την Λέσβο, από την καστανιά μέχρι την Σάμο, από τις Σέρρες μέχρι την Χίο, ξεκίνησε πάλι η νέα περίοδος κυνηγιού, αυτή τη φορά όχι πρώτιστα ενάντια στους Αλβανούς μετανάστες (αυτούς τους έχουν προς το παρόν για ρεζέρβα,  μπας και  τους τελειώσουν τα θύματα), αλλά  ενάντια σε ένα βασικό εχθρό του ελληνικού λαού από την εθνοκάθαρση του ’21 με την οποία συγκροτήθηκε ως τέτοιος, ενάντια στους  μουσουλμάνους  που τώρα έρχονται ως πρόσφυγες  και αναπαρίστανται ως απειλή για τη  με αίμα εδραιωμένη εθνική συνοχή   (με ιδιαίτερη αδυναμία απέναντι σε έγκυες γυναίκες και παιδιά, πάντα η αναπαραγωγή των ξένων γυναικών βιώνεται ως η μεγαλύτερη  απειλή για την εθνοπατριαρχία, γι’ αυτό ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός εξαντλεί την επιθετικότητα και τον κυνισμό του όταν στοχεύει μητέρες πρόσφυγες ). Ήδη καταγράφτηκε επίσημα ένα νεκρό παιδάκι στη Λέσβο Ήδη δολοφονήθηκε από τους συνοριοφύλακες (αδιευκρίνιστο ακόμα, αν ο/οι θύτες ήταν ένστολοι ή εθελοντές δολοφόνοι) στις 2 Μαρτίου ένας σύριος πρόσφυγας, ο Μοχάμαντ αλ-Άραμπ που γλίτωσε από τους βομβαρδισμούς του Αφρίν και εκτελέστηκε στα σύνορα του Έβρου Ετών 22. Περισσότερο δεν τον άφησαν να γίνει. Ήδη εκτέλεσαν τον Μουχάμαντ Γκουλζάρ, μετανάστη από το Πακιστάν. Οι άλλοι νεκροί θα βγουν στην επιφάνεια όταν κατασταλάξει η κατάσταση.
Το απαίσιο αλλά τόσο οικείο φασιστοειδές πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας στο μεγαλείο του. Προσπαθούν να πνίξουν στο αιγαίο τους πρόσφυγες στήνοντας λιμενοφράγματα για να μην «αποβιβαστούν». Καίνε τα καταλύματα τους για να τους  αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω… ή να πεθάνουν. Με ράβδους και ρόπαλα αποτρέπουν τις βάρκες τους να πιάσουν λιμάνι. Στήνουν «επιτροπές φύλαξης συνόρων» (στη Αθήνα τις λέγανε «επιτροπές κατοίκων») και κάνουν περιπολίες με τα κυνηγετικά τους όπλα στα σύνορα του Έβρου, πεζοί ή με βάρκες για να απωθήσουν τους «εισβολείς». Και επειδή για πολλούς ο Έβρος τους πέφτει μακριά, αυτοοργανώνονται κατά τόπους. Η αρχή έγινε στο βόλο, όπου ίδρυσαν στις 3. Μαρτίου το  “σύλλογο κυνηγών λαθρομεταναστών“.  Με ενθαρρυντική ανταπόκριση. Ήδη μετράνε στο facebook πάνω από 300 μέλη. Άλλοι και άλλες συμπαραστέκονται στους «φρουρούς του έθνους» με το να διαμοιράζουν στους συνοριοφύλακες και στις αστυνομικές δυνάμεις τρόφιμα, ποτά κλπ.

«Το DNA του ακρίτα και η πίτα της γιαγιάς
Τα κοριτσάκια έγιναν μητέρες, σύζυγοι, γιαγιάδες μεταφέροντας μέσα τους το DNA του ακρίτα. Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο οι γυναίκες τις Νέας Βύσσας, της Νέας Ορεστιάδας και όλου του βόρειου ακριτικού Έβρου ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν και τις δύσκολες ώρες του προσφυγικού πήραν το ρόλο που τους αναλογεί στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συνόρων της Ελλάδας…Η κυρία Ελένη Μπαχαρίδου είναι μία από τις εθελόντριες του Έβρου που έχουν τη συμπαράσταση, των ανδρών τους και όλης της τοπικής κοινωνίας. Η ίδια δέχτηκε να μιλήσει στο ethnos.gr, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή πως δεν θα απαντήσει σε καμία ερώτηση με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Προτίμησε να κάνει σαφές από την αρχή το εξής: «Όλοι εδώ άνδρες και γυναίκες είμαστε για την Ελλάδα. Δεν χωράνε εδώ τα κόμματα και οι πολιτικές. Εγώ θα σας μιλήσω για το πώς αισθανθήκαμε και νιώσαμε την ανάγκη να βγούμε μπροστά με τον δικό μας αυθόρμητο τρόπο». Ethnos.gr, 3.3.2020»
Προβάλλονται σαν παράδειγμα προς μίμηση από τα μμε. Κύμα συμπαράστασης με επιδημικό χαρακτήρα (που θα τον ζήλευε κάθε κορονοϊός) έχει ξεσπάσει. Όχι φυσικά υπέρ των προσφύγων αλλά υπέρ των συνοριομπάτσων.

Πανθρακική διαδήλωση συμπαράστασης καλέστηκε για τον έβρο. Οι έλληνες αγρότες στα όπλα… συγνώμην, στα τρακτέρ:
«Έβρος: Αγρότες με τρακτέρ στα σύνορα -Με αναμμένα φώτα και κόρνες αποτρέπουν τους μετανάστες.
Αγρότες των Φερών, του Πέπλου και της γύρω περιοχής, αλλά και καλυβιέρηδες, μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», βοήθησαν και χθες (2/3/2020) το βράδυ τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων να αποτρέψουν την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στον Έβρο…Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε και ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από το τελωνείο Καστανιών. Σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα, αν τους το ζητήσει ο ελληνικό κράτος. ( iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros-agrotes-me-trakter-sta-synora-apotrepoyn-metanastes)
«Τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας. «Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης».

Και οι ποδοσφαιρόπληκτοι παρόντες:
«Μεγάλη κίνηση Ολυμπιακού: Στέλνει τρόφιμα στους φύλακες των συνόρων
Η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ανακοίνωσε πως στέλνει άμεσα στα σύνορα τρεις νταλίκες με νερό, φρούτα, αναψυκτικά και αναλώσιμα, για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Έβρο και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι εκεί, δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και θα τους παρέχουμε ότι χρειαστούν». In.gr 2.3.2020»

Αλλά – δεν θα μπορούσαν να λείψουν – και οι θρησκόπληκτοι εν ενεργεία:
«Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου. Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros-dianomi-trofimon-se-stratiotes-stis-kastanies

Διαγγέλματα και αλληλέγγυα μηνύματα από παντού «όπου ζουν έλληνες» γράφουν στις φυλλάδες τους και αναμεταδίδουν από τα μμε τους. Ήδη έχουν δώσει απάντηση στο δίλημμα τους, το τι έχει προτεραιότητα: Να προφυλαχτούν από τον κορονοϊό ή από τις «ορδές των ξένων». Η ζυγαριά όπως φαίνεται έγειρε υπέρ του δεύτερου.
Και μια διόρθωση των ειδήσεων τους: Δεν είναι μόνο οι έλληνες που συμπαραστέκονται „στους μαχητές των συνόρων μας“. Ήδη κατέφτασαν στον Έβρο και στην Λέσβο νεοναζιστικές οργανώσεις από την γερμανία (identitäre bewegung). Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα φέρουν και τον οπλισμό τους ή αν θα τροφοδοτηθούν επί τόπου. Σίγουρα πάντως θα τους μεταφέρουν τη τεχνογνωσία τους (κατασκευή κρεματόριων, φούρνων κλπ.). Το έδαφος είναι πρόσφορο.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις διεξάγουν πράγματι πόλεμο. Με πραγματικά πυρά. Και με τις ευλογίες της ευρώπης.  Έναν μονομερή πόλεμο όμως μιας και οι εχθροί τους είναι – δυστυχώς – άοπλοι και εξαντλημένοι,  έρμαιο στις ορέξεις των συνοριακών και του όχλου. Και όταν τους συλλαμβάνουν , τους δέρνουν, τους κλέβουν χρήματα, κοσμήματα και κινητά (ελληνικό συνήθειο φιλοξενίας) και τους διώχνουν πίσω (στην καλύτερη περίπτωση).
Λένε ότι φταίει ο Ερντογάν, που εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες. Και αποφεύγουν επιμελώς το ερώτημα, γιατί. Ο Ερντογάν κάνει πράγματι πολιτική εκβιασμού σε βάρος των προσφύγων. Απλά γιατί γνωρίζει την ελληνική αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες καλύτερα από τις κατά τόπου αρ/αν. Ξέρει ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός τους  είναι το καλύτερο μέσο πίεσης για έναν επιτυχή εκβιασμό. Ότι θα τους πιάσει πανικός στο αντίκρισμα των χιλιάδων „άλλων“.

Θεωρητικά, αν είχαμε ανοιχτές κοινωνίες και σύνορα, θα του στέλνανε και ευχαριστήρια τηλεγραφήματα για την ανθρωπιστική του αυτή ενέργεια. Λέμε όμως και τονίζουμε, θεωρητικά. Γιατί στην πραγματικότητα, το ρατσιστικό μίσος ξεπερνά ακόμα και τις προσδοκίες του.
Aντίθετα διαβάζουμε ότι η Αλβανία ετοιμάζεται να δεχτεί 30.000 πρόσφυγες. Δεν εκπλαγήκαμε και πολύ, γιατί αναλύσεις του τύπου “δεν υπάρχουν καλά και κακά κράτη” ή “δεν υπάρχουν καλοί και κακοί λαοί” ποτέ δεν μας έπεισαν. Μπορεί να έχουν τον πυρήνα αλήθειας του ως προς το γεγονός ότι κάθε κράτος αναπαράγει εθνοπατριαρχικές σχέσεις κυριαρχίας και αποκλεισμούς ή όταν ξεσκεπάζουν τον εξόφθαλμο εθνοπατριωτισμό των αντιιμπεριαλιστικών αναλύσεων, αλλά καταλήγουν για χάρη ενός εξισωτικού αντικρατισμού να τοποθετούν δίπλα δίπλα τα κράτη διαγράφοντας την ξεχωριστή διαδρομή και ιστορία τους στην εξόντωση των άλλων. Όχι λοιπόν δεν είναι το ίδιο οι έλληνες και οι Αλβανοί πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς την ιστορία τους. Από την μια στην ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εξολόθρευσης του εβραϊκού πληθυσμού ενώ αντίθετα στην Αλβανία οι εβραίοι όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά μάλιστα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου αυξήθηκαν. Με αυτή την έννοια για να επανέλθουμε και σε μια τρολιά του 2015 αν οι έλληνες , νησιώτες και μη , αξίζουν ένα διαχρονικό νόμπελ είναι στη σκατοψυχιά και τα δολοφονικά ένστικτα. Παρατηρώντας λοιπόν ότι για τη Γερμανία οι εθνικές ταυτότητες που κατασκευάστηκαν στη βάση της εξαγωγής του γερμανικού ρομαντισμού όπως η ελληνική γίνεται σαφές ότι περισσότερο με αναλύσεις ανάλογες τύπου sonderweg μπορεί να γίνει κατανοητή η ιστορία και η πραγματικότητα αυτού του βάλτου.
Ήδη οι ΗΠΑ βγάλανε επίσημη ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες τους που σκοπεύουν  να επισκεφτούν τη Λέσβο, τη Χίο, και τη Σάμο ώστε να μην πέσουν  θύματα ξυλοδαρμού ή και χειρότερα, σε περίπτωση που τους περάσουν για συμπαθούντες προσφύγων. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα τους, μιας και η πτώση του τουρισμού θα τους πονέσει περισσότερο από τα κλοπς των μπάτσων. Ε, κάτι είναι και αυτό.

Ο όχλος αυτός θα κατευνάσει μόνο όταν πετύχει τον στόχο του. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι προφήτης. Είναι για τα ελληνικά δεδομένα κάτι σαν νομοτέλεια. Μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας συζητά σήμερα στα καφενεία, στις πιάτσες, στον τόπο εργασίας, στο οικογενειακό τους τραπέζι για εθνικά αποδεχτές λύσεις του «προβλήματος»: Να  ξανανοίξουν τα ξερονήσια. 70 χρόνια μετά δεν είναι πια μια ρατσιστική ατάκα του κάθε σαββόπουλου, αλλά μια πραγματοποιήσιμη (και οικονομική μάλιστα) λύση μιας και προπαγανδίζεται ήδη από κρατικής πλευράς και συζητείται ανοιχτά παντού. Η άλλη πρόταση, αυτή  για ναρκοπέδια στα σύνορα είναι ακόμα ανώριμη. Όχι φυσικά για ανθρωπιστικούς λόγους… που να βρούνε νάρκες για 200 και χμ.

Μπροστά σε αυτήν  την κατάσταση, θα υπέθετε κανείς ότι κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο με ένα ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς, θα έπρεπε αυτονόητα να στραφεί ενάντια σε αυτόν τον κοινωνικό βόθρο, ανεξάρτητα αν μελέτησε η όχι επιμελώς απελευθερωτικές θεωρίες και επαναστατικά συγγράμματα. Αντί αυτού έχουμε το σύνηθες από το παρελθόν  κόλπο των ελαν/ελαρ να ανακαλύπτουν ότι «κάποια ακροδεξιά στοιχεία εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση του πληθυσμού». Μα αυτή “η αγανάκτηση του πληθυσμού“ είναι το πρόβλημα! Άσε που όταν από 2300 κατοίκους μιας περιοχής βγαίνουν 1500 στους δρόμους (δηλαδή όλοι εκτός κατάκοιτων, βρεφών και κάποιων που δεν ξύπνησαν για να πάνε) και στήνουν οδοφράγματα για αποκλεισμό των προσφύγων, δέρνουν μετανάστες και καίνε τους καταυλισμούς τους, το να μιλάς για «κάποια ακροδεξιά στοιχεία» σημαίνει ότι  βλέπεις το δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος. Σημαίνει όχι ότι είσαι βλάκας στα μαθηματικά αλλά ότι έχεις κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, κάποια μελλοντικά εποικοδομητικά σχέδια με αυτόν τον όχλο. Έτσι σχετικοποιείς τον όχλο και ξεπλένεις τον ελληνικό βόθρο. Με κάθε μέσο:
 «Τις τελευταίες ώρες, ενώ χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες είναι εγκλωβισμένοι/ες στη γκρίζα ζώνη των συνόρων στον Έβρο, δεχόμενοι/ες βίαιη καταστολή από ΜΑΤ και στρατό, στο νησί της Λέσβου το ρόλο της βίαιης “φύλαξης” των συνόρων έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του νησιού, με τις ευλογίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανοχή λιμενικού και αστυνομίας. Από το πρωί της Κυριακής 1/3, συγκεντρωμένο πλήθος απέτρεψε βιαίως την εγκατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας νεοαφιχθέντων μεταναστ(ρι)ών, στήνοντας μπλόκο σε όλες τις εισόδους του χωριού, τακτική που ομάδες κατοίκων εφαρμόζουν εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, στοχοποιώντας μετανάστ(ρι)ες και εργαζόμενες/ους σε ΜΚΟ. Η συγκέντρωση ενορχηστρώθηκε από τις τοπικές αρχές και στηρίχθηκε εμπράκτως από Κύτελη, Μουτζούρη και Αθανασίου…                                                                                                     
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Αντιφασίστες/αντιφασίστριες, Λέσβος, 1/3/2020»

Θα μας μείνει ανεξιχνίαστο μυστήριο, το πως καταλήγουν μετά από αυτά που σωστά περιγράφουν στο σύνθημα: «ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ», θέλοντας σώνει και καλά να βάλουν τα θύματα δίπλα στους επίμαχους δολοφόνους τους. https://athens.indymedia.org/post/1603363/
Πρόκειται για εθελοτυφλία η για γλείψιμο, ώστε να αποφύγουν το κόψιμο του ομφάλιου λώρου τους με τον λαό τους?
Αλλά και αυτοί που αντιστέκονται (τιμή τους) κάτω από αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο λιντσαρίσματος από τον όχλο, μας μπερδεύουν:

«Πριν λίγο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με αλληλέγγυο κόσμο στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας με πανό και κείμενα με αφορμή την κατάσταση στις Καστανιές του Έβρου. Από την αρχή ασφαλίτες έπιασαν συντρόφους και ενημέρωσαν ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και να κατεβάσουμε το πανό και επίσης ανέφεραν ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα, όπως και συνέβη (όχι ότι μας κάνει εντύπωση).  Μέσα σε λίγη ώρα δεκάδες φασίστες όλων των ηλικιών μαζί με ”αγανακτισμένους” νοικοκυραίους έκαναν την εμφάνισή τους και ξεκίνησαν να βρίζουν χυδαία και να τραμπουκίζουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, ενώ προσπάθησαν να κατεβάσουν αρκετές φορές το πανό, το οποίο και τελικά κατάφεραν να πάρουν και να το σκίσουν. Ύψωσαν την σημαία του κράτους που τόσο αγαπάνε, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και μετά από τις επανειλημμένες ένθερμες απειλές τους για ξύλο, κλπ απομακρυνθήκαμε μαζικά από την πλατεία ακούγοντας γιουχαρίσματα τόσο από τους ίδιους όσο και από τους θαμώνες των καφετεριών. Ένας εξαγριωμένος όχλος την έπεσε σε 10-15 άτομα όπως ξέρουν πάντα να κάνουν και πέτυχε τελικά το πολυπόθητο λιντσάρισμα που ήθελε. Όπως πάντα σαν σωστοί κανίβαλοι ψάχνουν εχθρούς στους πιο αδύναμους και ξεχνάνε φυσικά ότι για την κατάστασή τους ευθύνονται τα κράτη και το κεφάλαιο με τις μπίζνες, τις πολιτικές τους και τους πολέμους που κάνουν εις βάρος των λαών, τα αφεντικά τους με τα μεροκάματα πείνας και την ανασφάλιστη εργασία, οι τράπεζες που τους παίρνουν τα σπίτια, οι εταιρίες που λεηλατούν τη φύση στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης, οι μπάτσοι που τους βαράνε κάθε φορά που θα διαδηλώσουν για μισθούς και συντάξεις και όχι προφανώς τα στέκια, οι καταλήψεις, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ.
Μαυροκόκκινη Συσπείρωση για την Κοινωνική Χειραφέτηση ‘Nessun Potere’»  https://athens.indymedia.org/post/1603357/

Μα αυτή είναι η κοινωνία που ονειρεύονται και για την οποία παλεύει αυτός ο εξαγριωμένος όχλος. Μια κοινωνία με αφεντικά και κράτος, με ένα κεφάλαιο με μπίζνες  και ανασφάλιστη εργασία,  με εταιρίες που λεηλατούν την φύση στο βωμό του κέρδους και της ανάπτυξης. Αυτό που τους διακατέχει δεν είναι η ταξική τους συνείδηση αλλά η  ταξική τους ζήλια Αυτό που  τους αγανακτεί  και  τους επαναστατικοποιεί είναι ότι δεν κατάφεραν να γίνουν και αυτοί σαν τα αφεντικά τους. Αντικρατιστές θα γίνουν μόνο αν το κράτος τους δεν θα τους αφήσει να κυνηγάνε και να λιντσάρουν ελεύθερα τους άλλους (τους αλλόθρησκους, τους αλλόφυλους, τους αλλόχρωμους, τους αλλόκοτους). Όσο αυτό δεν γίνει αντιληπτό και θεωρείται η διαφώτιση σαν το αντίδοτο αυτού του ραγδαία (πιό ραγδαία και από τον κορονοϊό) εξαπλωμένου γραικοϊού, ο κίνδυνος λιντσαρίσματος για όσους και όσες τα βάζουν με αυτή την κοινωνά θα παραμείνει άμεσος.
Αυτή η κοινωνία δεν είναι ούτε παραπλανημένη, ούτε πράττει όσα πράττει λόγω έλλειψης γνώσης του τι είναι σωστό. Η απόφαση της να φερθεί και να δράσει έτσι όπως δρα, είναι συνειδητή. «Κατά βούληση» που λένε. Και ακριβώς έτσι, σαν συνειδητά υποκείμενα που για πολλούς και  προς το συμφέρον τους λόγους αποφάσισαν να επιτεθούν στους Άλλους, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Πριν απ’ όλα στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών/τριών που εξεγείρονται εναντίον των συνόρων, των στρατόπεδων φυλάκισης, των φρακτών, των μπάτσων και των ρατσιστών στηρίζουμε κάθε επιθετική  δράση  τους ως δίκαιη βία απέναντι στην εξόντωση και τον αποκλεισμό που τους επιβάλλει η ελληνική πραγματικότητα. Κάθε έλληνας φαντάρος, ρατσιστοκάτοικος, μπάτσος που τραυματίζεται, κάθε πρόσφυγας/μεταναστης/τρια που περνά τα σύνορα, κάθε προσπάθεια του/της για μια  καλύτερη ζωή   είναι ένα λουλούδι που ανθίζει και σπάει την μπόχα του βούρκου.

Είτε τους επιτίθενται άμεσα ζητώντας νεκρούς και περιφράξεις στον Έβρο και στα νησιά είτε έμμεσα ζητώντας “ταξιδιωτικά έγγραφα” για να πάνε στην Ευρώπη, και να φύγουν μακριά από την πατρίδα τους  όπως ζητά  ο πιο συγκαλυμμένος και ύπουλος  ελληνικός ρατσισμός. Σε αντίθεση με την ανθρωπιστική συνιστώσα των Ελλήνων  από τη δική μας σκοπιά επιδιώκουμε όσο περισσότεροι/ες  μετανάστες/τριες επιθυμούν να ζήσουν στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά μας,  να δημιουργηθούν όσες περισσότερες πολυεθνικές/πολυφυλετικές σχέσεις  γίνεται ενάντια στην ασφυξία του εθνικά καθαρού. Οι κνιτοσυριζαίοι κλειστοσυνορίτες απαντούν  “ότι θέλουμε περισσότερες μόριες” κι έτσι προδίδουν πόσο φυσικοποιημένη την έχουν την εξόντωση των άλλων, δείχνοντας ότι αντιμετωπίζουν την υποτιμητική διαχείριση των μεταναστών/τριών από τον ελληνικό κορμό, ως… φυσική συνέπεια του ερχομού μεταναστών/τριών ιδιαίτερα αν είναι πολλοί/ες, αντί να διεκδικήσουν ικανοποιητική στέγαση και συνθήκες διαβίωσης για όλους και όλες.
Και επειδή ακούμε τα ελληνικά από το facebook ως τα σουπερμάρκετ, από τα στέκια της ελαρ/ελαν ως τις ναυτιλιακές εταιρείες, ακούμε ήδη πόσο λυσσάνε από το κακό τους  που η τουρκική προπαγάνδα για τα δικά της συμφέροντα λέει ωμά και χωρίς προσχήματα την αλήθεια για τους Έλληνες, πόσο ρατσιστικά, υποκριτικά  χαμερπή σκουπίδια είναι,  που αμέσως φωνάζουν αγανακτισμένοι μόλις δουν οποιοδήποτε υποκείμενο να  στέκεται μαζί με τους/τις πρόσφυγες και τους/τις μετανάστ(ρι)ες:   “Τούρκοι”,  “πράκτορα της ΜΙΤ”, “payroll του Ερντογάν”, “ανθέλληνες“,  „εθνοπροδότρες τσούλες”. Αυτές τις κατηγορίες δεν έχουμε παρά να τις αποδεχτούμε με περηφάνια. Γιατί η κατάφαση μας είναι η αμέριστη στήριξη μας στη ελευθερία κίνησης προσφύγων και μεταναστριών, χωρίς καμία διάκριση/ιεράρχηση ανάμεσα σε αυτούς που πάνε να ξεφύγουν από τον πόλεμο και σε αυτούς που πάνε να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Η  άρνηση μας είναι  σε κάθε σύνορο, σε κάθε σοσιαλπατριωτική ή εθνοφιλελεύθερη λογική της προστασίας  του “βιοτικού επίπεδου”  των ελλήνων πολιτών στη βάση του αποκλεισμού, του διωγμού, της υπερεκμετάλλευσης και των δολοφονιών των ξένων στα σύνορα και στα χωράφια. Αν οι Έλληνες βαφτίζουν τους/τις πρόσφυγες εισβολείς για να νομιμοποιήσουν την εξολοθρευτική βία απέναντι τους με απόλυτη ομοψυχία ενότητα στρατού και λαού, τότε εμείς ως εσωτερικός εχθρός δεν έχουμε παρά να πούμε την πάγια θέση μας: σε οποιαδήποτε περίπτωση διακρατικής σύγκρουσης της Ελλάδας με την Τουρκία θα παλέψουμε για την ήττα της Ελλάδας, ως η πέμπτη φάλαγγα του βόθρου, όχι από συμπάθεια προς την Τουρκία, άλλωστε τίποτα δε μας ικανοποιεί πέρα από την καθολική καταστροφή του υπάρχοντος αλλά γιατί ο κύριος εχθρός είναι εδώ η δική μας χώρα και κάθε ήττα του είναι μια ευκαιρία  για τους διωκόμενους της να εκδικηθούν τους διώκτες τους και να απολαύσουν μερικές ανάσες παραπάνω ζωής και ελευθερίας. Γιατί όταν έχουμε να κάνουμε με το συμπαγή κορμό των ελληνόψυχων που επιθυμεί με πάθος την εξόντωση των άλλων κάθε προσπάθεια προσεταιρισμού ή εξάρτησης της antifa δράσης μας από την αποδοχή τους  θα είναι μάταιη. Το μόνο αποτελεσματικό είναι να τους προκαλούμε ανασφάλεια και φόβο για τις επιπτώσεις τις δράσης τους, έτσι μόνο θα μετριάζουμε την ορμή τους, θα τους αποτρέπουμε. Να τους θυμίζουμε πως καταλήγουν τα εκλεκτά τέκνα των ελληνικών ναζιστικών πρωτοποριών σαν το Φουντούλη και τον Καπελώνη, να τους θυμίζουμε τον αριθμό των καμένων και σπασμένων  γραφείων  ναζί και φασιστών, τα εργατικά ατυχήματα των μπάτσων  σε συμπλοκές με μετανάστες κι αντιφασίστες και τα κακά συναπαντήματα  διάφορων πατριωτών που κατέληξαν με ράμματα επειδή κρατώντας ελληνικά σύμβολα πέτυχαν στο διάβα τους κάτι antifa της νέας τάξης πραγμάτων, να τους λέμε για το πηγάδι του Μελιγαλά, τους ναζί και  τους χωροφύλακες  που έπεσαν από πυρά  εαμοβούλγαρων,   τους βανδαλισμούς ελληνορθόδοξων ναών από  βίγκαν λεσβίες μπαχαλοσατανίστριες . Να τους θυμίζουμε το κομμουνιστικό μακεδονικό αντάρτικο του ΝΟΦ και την αντίσταση του  στο σοσιαλσωβινισμό του εαμ και του δσε,  να τους υπενθυμίζουμε πως κατέληξε η απόπειρα τους να καθαρίσουν την Κύπρο από τουρκοκύπριους σε έναν  Αττίλα που τους κυνηγάει ακόμα,  να τους πούμε για τον Τάσσο Iσαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν το τέλος που αρμόζει σε έναν έλληνα, μάγκα, σερνικό όπως τραγουδά κι ο Στέλιος Ρόκκος.  Να τους επισημαίνουμε πως η  απόπειρα τους για εθνοκάθαρση των Τούρκων της Μικράς Ασίας στην ιμπεριαλιστική τους εκστρατεία το 18-22 κατέληξε στο συνωστισμό στη Σμύρνη, να τους πούμε για τους νέους συνωστισμούς που έρχονται και ίσως έτσι να γίνουν πιο ήρεμοι, πιο ανθρώπινοι, όχι λιγότερο δολοφόνοι στη συνείδηση αλλά έστω κάπως  πιο διστακτικοί στο να εφαρμόζουν τις ιδέες τους στην πράξη.
Και να κλείσουμε με την πριν εκατό χρόνια κατάθεση ενος χαφιέ στην δίκη του Μπεναρόγια και του Γιουνά:
«ο Μπεναρόγια παραμένει ενταύθα, συνεργαζόμενος μετά του Γιουνά και κατηχών τους εργάτας, λέγων αυτοίς να μη παραδέχονται θρησκείαν, Έθνος, Κυβέρνησιν και Βασιλείς, παριστάνων αυτά ως γελοία και βάρη του εργατικού κόσμου, συνιστών άμα αυτοίς ν’ αποφεύγουν την καταβολήν δημοσίων φόρων και την Στρατολογίαν, και εάν τις εξ αυτών δεν συνηθή ν’ αποφύγη την Στρατολογίαν, εν καιρώ πολέμου να μη βάλη κατά του αντιμετώπου αδελφού του αλλά κατά του αξιωματικού του, του οδηγήσαντος αυτόν εις το πεδίον της μάχης».

Café Μorgenland και Συνωμότριες, 12.03.2020

..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s